Cum reusim sa aducem petrecerea de botez la cel mai inalt nivel

Distribuie acest articol

Dorinta tot mai acuta a oamenilor de a face din orice eveniment un moment de distractie si voie buna isi spune cuvantul. Petrecerile de nunta trebuie organizate cu luni bune inainte si includ tot felul de momente surpriza, cum ar fi diversi interpreti sau acte artistice care intensifica atmosfera. Desigur, totul pentru ca invitatii sa savureze nunta si sa ramana de neuitat in amintirea lor.
Desi petrecerile de botez nu sunt de regula atat de fastuoase, asta nu inseamna ca nu necesita si ele o pregatire minutioasa. O formatie muzicala sau un DJ isi are binemeritatul loc in desfasurarea petrecerii de dupa slujba de crestinare a copilului de la biserica. Insa asta nu a fost suficient si s-a cerut ceva in plus care sa incante simturile tuturor, de la mic la mare. Aici am intervenit noi, cei care cream o lume minunata a basmelor si a povestilor.
Cum reusim sa introducem invitatii intr-o lume a fantasticului
Spectacolul de neuitat pe care il oferim are ca actori principali Ingerasul, Zana Iubirii, Zana Norocului, Zana Intelepciunii si Ursitoarea cea rea. Fiecare are o menire distincta, aceea de a-i ura bebelusului vorbe in concordanta cu personalitatea lor. Spre exemplu, Ingerasul isi atribuie misiunea de a veghea in permanenta copilul si in acelasi timp de a imprastia magia in viata tuturor oaspetilor.
O viata plina de iubire este urarea celei cu nume similar, iar Zana Norocului se asigura ca bebelusului i se vor infatisa tot felul de oportunitati pe tot parcursul vietii. Zana Intelepciunii are rolul de a porunci ca toate alegerile facute in cursul vietii sa fie bine chibzuite, trecute prin filtrul ratiunii. Si nu in cele din urma, pentru a intriga atmosfera prin replici contrastante, isi face aparitia Ursitoarea cea Rea. Prin felul ei imprevizibil de a fi, este o prezenta indispensabila in cadrul petrecerilor, fara doar si poate.
Prin replicile savuroase si de efect, ele conduc invitatii in lumea mistica a supranaturalui. Prezenta lor invaluie atmosfera intr-un aer de basm, iar spectacolul pus in scena ofera un plus de magie si de amuzament. In prezent sunt considerate sufletul oricarei petreceri de botez, rochiile lor fancy intregesc decorul feeric. Nu doar copiii se se vor lasa prinsi in atmosfera, ci si adultii care inteleg si apreciaza la adevarata valoare momentul artistic.
O scurta revenire in istoria poporului roman
Nu trebuie sa cadem in capcana si sa credem ca acest concept este unul modern. El are orgini vechi, iar in credinta romanilor acestea erau 3 zane surori care dictau destinului pruncilor.
Numele celei mai mari surori era „Ursita”, celei mijlocii „Soarte”, iar pe cea mai mica o chema – „Moarte”. Desigur ca rolul negativ ii era atribuit acesteia din urma. Si in trecut imbracamintea ursitoarelor starnea furori, fiind lunga, alba si intesuta cu fluturi si fire de aur.
Se spune ca acestea veneau in prima saptamana de dupa nasterea celui mic, in noptile impare. Aparitiile lor sunt legate de un intreg ritual cu reguli ce trebuiau respectate ca la carte. Convingerea oamenilor cum ca starea ursitoarelor din acele zile influenteaza iremediabil viata copilului ii determina pe parintii celui mic sa fie veseli timp de 8 zile dupa nastere.
O alta regula se refera la tinerea usilor si ferestrelor deschise in momentul presupus al aparitiei lor. Rolul ursitoarelor era acea de a depista daca copilul s-a nascut intr-un ceas bun sau rau si in functie de asta sa ii urseasca soarta. Momentul care era asteptat cu sufletul la gura era cel in care ursitoarele dezvaluiau data si motivul mortii.
Asadar, nu este deloc intamplator daca in prezent folosim expresia „Asa mi-a fost soarta” atunci cand situatia nu este asa cum ne-am fi dorit, de aia si e nevoie de apelat la ursitoare botez.
Atunci cand avem un copil ii dorim tot binele din univers. Ii acordam sprijin emotional, moral si material pe tot cursul vietii, insa putem sa incununam venirea sa pe lume cu ceva simbolic si demn de apreciat. Momentul care face deliciul tuturor invitatilor este acela in care ursitoarele bine instruite fac urarile de bine. Parca pe loc devenim mai veseli, iar perspectiva de viitor mai optimista. Parintii care au inteles ce inseamna un spectacol inedit apeleaza la noi, iar noi la randul nostru le garantam distractie si nu numai.

Descoperă mai multe articole