Top 10 calitati pe care trebuie sa le prezinte un animator pentru copii

Distribuie acest articol

Organizarea unei petreceri pentru copii este una din care animatorii nu pot lipsi. Cu toate acestea, ca parinte iti vei dori sa te bucuri de serviciile unui profesionist, motiv pentru care va trebui sa cunosti cum arata si ce calitati trebuie sa prezinte acesta.
Pentru a intelege cat mai bine iti vom oferi in continuare cateva repere dupa care ne ghidam si noi atunci cand selectam personalul care sa faca parte din echipa noastra:

#1 Sa fie energic

Unul dintre cele mai importante aspecte pe care trebuie sa le prezinte un animator este energia. Toti stim ca cei mici abunda din acest punct de vedere, motiv pentru care un animator trebuie sa tina pasul cu acestia, ba chiar sa le inspire acea energie in unele momente.

#2 Sa aiba rabdare

De foarte multe ori copiii nu sunt ascultatori si e deosebit de greu sa lucrezi cu ei. Un animator care si-ar pierde calmul si nu ar fi rabdator nu va fi un animator pe care sa va bazati si foarte probabil nici nu ar putea sa faca o cariera din aceasta meserie.

#3 Sa fie foarte atent

Acesta e un aspect foarte important si trebuie sa fie tratat cu maxima importanta, mai ales ca cei mici sunt foarte nazdravani, agitati si se pot accidenta cat ai clipi. Daca mai punem la socoteala faptul ca evenimentul respectiv se poate desfasura in aer liber, unde sunt mai greu de controlat, atentia trebuie sa fie una distributiva si mereu la un nivel ridicat.

#4 Sa aiba o fire comunicativa

Un animator trebuie sa fie unul care transmite o stare de bine, o persoana ce comunica excelent cu cei mici si ii face sa patrunda intr-o lume fantastica, in care copiii vor trai totul foarte intens si vor fi fascinati, ursitoare Bucuresti ar fi solutia.
Fara o buna comunicare acest lucru este imposibil de realizat.

#5 Sa iubeasca ceea ce face

E probabil cea mai universala regula, fiind una ce trebuie urmarita in mod ideal de catre fiecare persoana. Atunci cand nu iubesti ceea ce faci e imposibil sa dai tot ce poti, sa oferi un bun randament si asta se va vedea, mai ales in aceasta meserie.
Un animator care iubeste ce face va transmite asta si celorlalti si va radia fericire in jurul sau.

#6 Sa cunoasca multe jocuri

Ultimul lucru pe care ti-l doresti ca parinte e sa angajezi un animator, iar copiii sa fie plictisiti. O mare parte din aceste probleme se datoreaza faptului ca jocurile nu sunt chiar cele mai atractive sau interactive.
In acest sens, un animator trebuie sa cunoasca mai multe jocuri, sa le testeze in randul acelor copiii si sa il gaseasca pe cel care le capteaza interesul celor mici si pe care acestia il practica cu cea mai mare bucurie.

#7 Sa intre in mintea copiilor

Animatorul trebuie sa fie intr-o mica masura si un psiholog. Copiii sunt foarte dificili si e vital sa poti intra in mintea lor pentru a intelege ce-i deranjeaza, ce-si doresc si cum pot sa-i faci sa se simta mai bine.
Asadar, un bun animator va reusi sa-i inteleaga pe deplin si sa actioneze astfel incat cei mici sa-l simta ca pe un prieten foarte bun, unul de incredere si plin de viata, pe care si-l vor dori sa-l aiba in apropiere.

#8 Sa fie punctual

Buna organizare a unui eveniment sta in modul in care sunt programate si diversele momente. Prin urmare, atunci cand un animator trebuie sa se prezinte la un spectacol sau o petrecere punctualitatea e imperios necesara.

#9 Sa trateze cu seriozitate rolul pe care il are

Stim cu totii efectul pe care-l au animatorii costumati in diverse personaje Disney sau de prin tot felul de basme asupra copiilor. Ei bine, costumul nu este singurul aspect important, ci si atitudinea pe care o au acestia, comportamentul, respectiv vocea.
Toate aceste detalii sunt importante pentru ca animatorul sa trateze cu seriozitate rolul respectiv si sa intre cat mai bine in pielea personajului pe care il joaca.

#10 Sa se adapteze usor

In cadrul unei petreceri multe lucruri pot duce catre o situatie neasteptata, poate ca e vorba despre un numar foarte mare de copii, poate ca varstele acestora difera foarte mult sau poate ca baietii sunt mai multi decat fetele ori invers. Pentru fiecare dintre aceste situatii animatorul trebuie sa se adapteze si sa actioneze astfel incat sa-i faca fericiti pe toti invitatii.
Ca si concluzie, un bun animator va reusi sa imbine toate aceste calitati, aspecte pe care echipa noastra, de la Paradisul Personajelor, le ia mereu in considerare, ca dovada fiind si petrecerile senzationale pe care le realizam.

Descoperă mai multe articole